12 Days of Geekmas: Vier Arkentools

0

Welkom, beste lezers, op deze vierde kerstdag. Geekster zou Geekster niet zijn als we ook vandaag geen kadootje voor jullie klaar hadden staan. De Triforce kenden jullie allicht al, maar wie heeft er ooit al eens van de vier Arkentools gehoord?

On the fourth day of Christmas

My Geekster sent to me

Four known Arkentools

In een vreemde wereld, parallel met de onze, waar draken Dwagons en goblins Gobwins zijn en griffoenen Marshmellow Peeps, verloopt heel de werkelijkheid als een gigantische turn-based strategy game. Welkom in Erfworld.

Erfworld, de setting van de Erfworld Webcomic van Rob Balder en ondertussen drie verschillende artiesten, werd geschapen door de Titans of Ark. Deze goddelijke wezens, die verdomd veel weg hebben van Elvis Presley, lieten vier machtige artefacten achter in hun wereld vooraleer ze terug vertrokken naar waar het ook is dat goden/Elvis-imitators naartoe gaan. Onze gok is Memphis.

Deze mysterieuze voorwerpen spelen een belangrijke rol in veel van de conflicten die zich afspelen op Erfworld en hoewel hun uiteindelijke doel nog een mysterie is, staat het vast dat hoewel iedereen ze kan gebruiken, ze pas hun ware macht tonen in de handen van hun door het lot bestemde eigenaars.

Arkenhammer_317
De eerste Arkentool die we in de reeks tegenkomen, is de Arkenhammer, waarmee de overlord Stanley the Plaid attuned is. Stanley begon zijn carrière als eenvoudige piekenier, maar maakte dankzij de veldslagen die hij met de Arkenhammer won al snel promotie tot Chief Warlord. Na het overlijden van Koning Saline IV werd Stanley de overlord van Gobwin Knob. De Arkenhammer is een geducht wapen dat je een flinke artifact bonus in combat geeft en waarmee je bliksemschichten kan schieten. De voorbestemde eigenaar kan de Arkenhammer ook gebruiken om draken aan zijn wil te onderwerpen. Daarnaast is de Arkenhammer een prima notenkraker, die ongeveer 25% kans heeft een walnoot in een vogel te veranderen. En omgekeerd.
BLOWUP_arkenpliers_640
Niet lang daarna maken we kennis met de Arkenpliers. De Arkenpliers bevinden zich bij het begin van het verhaal in de handen van Ansom, kroonprins van Jetstone, die een coalitie op de been heeft gebracht om Gobwin Knob ten val te brengen. Ansom is niet attuned met de pliers en hoewel hij met de pliers ondoden meteen in stof kan veranderen, slaagt hij er niet in ze ten volle te benutten.

Naamloos

Wanneer Ansom en zijn hele coalitie sneuvelt bij de uitbarsting van de vulkaan onder Gobwin Knob, komen de pliers in het bezit van Wanda, de croakamancer (lees: necromancer) van Gobwin Knob. Zij is blijkbaar wel de bestemde eigenaar en in haar handen zijn de pliers in staat units te decrypten. Waar de zombies die ze voordien uit het graf opriep onderhevig waren aan verrotting en na enkele beurten praktisch uit elkaar vielen, zijn de decrypted perfecte ondoden: ze ontbinden niet, ze zijn in het bezit van al hun vroegere vaardigheden en herinneringen, ze kosten geen upkeep om te onderhouden en bovendien: ze zijn onwankelbaar trouw aan Wanda.

 

Arkendish_1
Terwijl de Arkenhammer en de Arkenpliers voldoende aandacht op het slagveld krijgen, blijft de Arkendish, eigendom van de attuned Charlie, veelal in mysterie gehuld. De Arkendish is in wezen een satellietschotel die krachtige thinkamancy bevat. Zo kan de eigenaar telepathisch communiceren met iedere inwoner van Erfworld en is het een perfect observatie-instrument. De mysterieuze Charlie, die we tot nog toe vaak gehoord maar nog nooit gezien hebben, heeft de Arkendish gebruikt om een indrukwekkend zakenimperium als huurling uit te bouwen. Zodoende is hij een factie om rekening mee te houden. Via de Arkendish geeft hij orders aan zijn privélegertje Archons: Charlie’s Archons.
ruby_shoes_web
Verreweg de meest mysterieuze van de vier gekende Arkentools, zijn de Arkenshoes. Deze schoenen geven de gebruiker ervan een onbeperkte move range en kunnen de eigenaar op magische wijze teleporteren naar de plaats die hij of zij als “thuis” beschouwt. De current whereabouts van deze rode slippertjes, die verdacht veel weg hebben van de ruby slippers uit The Wizard of Oz, zijn onbekend. De laatst gekende bestemde eigenaar was immers de overlord van Haffaton, Judy Gale, die door een summoning spell van een andere wereld naar Erfworld gebracht was. Toen zij de Arkenshoes gebruikte om terug naar huis te keren, verdwenen samen met haar ook de magische schoenen.

Als dat geen aardig kadootje is? Dankzij deze vierde kerstdag ben je nu plots in staat draken te temmen, kan je de doden terug tot leven wekken, ben je een telepaat eersteklas en ren je zowat alle snelheidsrecords zonder moeite aan diggelen. Om maar te zwijgen van het feit dat je walnoten in vogels kan veranderen. En omgekeerd.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties