12 Days of Geekmas: Tien Makluan Rings

0

Welkom op de tiende dag van onze 12 Days of Geekmas! Het einde nadert en je schatkist begint stilaan erg vol te zitten. Gelukkig kan er altijd nog wel eentje bij. Of tien. Maak naast je One Ring en je Infinity Gauntlet maar plaats voor een machtige ring aan iedere vinger: de tien Makluan Rings!

On the tenth day of Christmas

My Geekster sent to me

Ten Makluan Rings

We kunnen het je niet kwalijk nemen dat “tien Makluan Rings” niet meteen een belletje doet rinkelen. Maar misschien ken je ze wèl als we spreken van de tien ringen van The Mandarin, een van de vele vijanden van Iron Man.

mandarim
Neen, niet die oude knar die ze klassebakacteur Ben Kingsley lieten spelen in Iron Man 3. De èchte Mandarin is heel wat gevaarlijker (en nuchterder) dankzij de tien ringen waaraan hij zijn krachten ontleent.

manyfacesofthemandarin

The Mandarin door de jaren heen.

De tien Makluan Rings zijn eigenlijk containers: elk bevat de ziel van een reeds lang overleden krijger van de kosmos. De tien ringen werden initieel gebruikt als energiebron voor het ruimteschip van Axonn-Karr, een Makluan die samen met enkele gelijkgestemde zielen zijn vredige thuisplaneet Maklu IV had verlaten en naar de aarde was gekomen om die te onderwerpen. Makluans lijken op Chinese draken en het toeval wil dat het ruimteschip net in China landt. Axonn-Karr wordt aanzien als een draak en aangevallen door de lokale inwoners, trekt zich terug in een grot en sterft aan zijn verwondingen. Some intergalactic conqueror.

Lang, lang daarna betreedt de man die later bekend zou worden als The Mandarin, de verboden Valley of Spirits en ontdekt daar de resten van Axonn-Karr, de technologie van Maklu IV en belangrijker: de tien ringen. Sounds familiar. Dankzij zijn ontdekking werkt The Mandarin zich op tot een force to be reckoned with. De zielen van tien kosmische krijgers dragen doe je helaas niet zomaar en hoe langer hoe meer begonnen de tien The Mandarin aan te sporen hen tot leven te wekken.

Makluans

Axonn-Karr, een Makluan.

Zijn laatste plan om dat te bewerkstelligen, het maken van de zogenaamde Titanomechs, robotische lichamen voor de tien zielen, werd door Iron Man verijdeld. The Mandarin stierf tijdens deze confrontatie en de ringen werden door S.H.I.E.L.D. Gerecupereerd en bewaard in Weapons Vault Omega. De beveiliging van S.H.I.E.L.D is niet meer wat het geweest is, want de ringen slaagden erin te ontsnappen.

De tien ringen begonnen tekenen te vertonen van een gedeeld bewustzijn, een hive mind, en kozen elk een nieuwe gastheer uit. Voor de Dark Elf Malekith, u welbekend uit Thor: The Dark World, was een ring echter niet genoeg: hij begon de andere ringen op te sporen en ze van hun eigenaars te stelen.

3973592-1

Hierdoor zagen de ringen zich genoodzaakt samen te spannen tegen de elf en tijdens de confrontatie die de andere Mandarijnen naar Svartalfheim bracht om Malekith het hoofd te bieden, slaagde Iron Man erin de drie ringen die Malekith in zijn bezit had te bemachtigen. Door wat reverse-engineering slaagde Tony Stark er vervolgens in, net als Sauron, een Master Ring te maken, waardoor hij relatief gemakkelijk ook de overgebleven ringen kon recupereren.

Maar wat kunnen deze machtige ringen nu precies? Without further ado:

  • De Matter-Rearranger Ring of Remaker”, gedragen aan de rechterduim, is in staat de moleculaire en atomaire structuur van materie te manipuleren. Ging later over op Mandarijn Een, de krijgsheer Lord Remaker.
  • De Impact Beam Ring of Influence”, gedragen aan de rechterwijsvinger, is in staat energiestralen af te vuren. Pew pew. Ging later over op Mandarijn Twee, de kloon Colin Sixty.
  • De Vortex Beam Ring of Spin”, gedragen aan de rechtermiddelvinger, versnelt luchtstroming tot een vortex, die zowel offensief als als transport gebruikt kan worden. Ging later over op Mandarijn Drie Alec Eiffel.
  • De Disintegration Beam Ring of Spectral”, gedragen aan de rechterringvinger, doet precies wat de naam zegt: materie desintegreren. Heeft na gebruik 20 minuten nodig om op te laden. Ging later over op Mandarijn Vier, de Dark Elf Malekith the Accursed.
  • De Black Light Ring of “Nightbringer”, gedragen aan de rechterpink, maakt duisternis. Ging later over op Mandarijn Vijf, de Inhuman Victor Kohl.
  • De White Light Ring of “Daimonic”, gedragen aan de linkerduim, stelt zijn eigenaar in staat elektromagnetische energie te manipuleren. Ging later over op Mandarijn Zes, Mole Man, een vijand van de Fantastic Four.
  • De Flame-Blast Ring of “Incandescence”, gedragen aan de linkerwijsvinger, zet dingen in de fik. Nice and easy, hoewel je volgens ons ook een aansteker kan gebruiken. Ging later over op Mandarijn Zeven, de communistische reporter Abigail Burns, ook bekend als Red Peril.
  • De Mento-Intensifier Ring of “The Liar”, gedragen aan de linkerringvinger, creëert illusies. Ging later over op Mandarijn Acht, Marc Kumar.
  • De Electro-Blast Ring of “Lightning”, gedragen aan de linkermiddelvinger, vuurt elektrische energie af. Ging later over op Mandarijn Negen, een misnoegde Broadway director die zichzelf de Lightning Conductor ging noemen.
  • De Ice Blast Ring of “Zero”, gedragen aan de linkerpink, maakt koudegolven. Ging later over op Mandarijn Tien, de slechterik Endotherm.

Voila. Geniet van je nieuwe speeltjes, maar met mate! Bij langdurig gebruik worden je handen immers groen en geschubd!

RingsoftheMandarin

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties