Wijd Open – Sebastiaan Fitzek

0
Zarin Suker is een van de beste oogchirurgen ter wereld. Hij wordt geroemd om zijn uitstekende, zorgvuldige manier van werken. Overdag voert hij de meest complexe oogoperaties uit, maar ’s nachts ontpopt hij zich als psychopaat. Zijn vrouwelijke slachtoffers ontdoet hij van hun oogleden, zodat ze wel moeten toekijken terwijl hij ze vervolgens verkracht. Allen plegen kort daarna zelfmoord. De politie staat voor een raadsel en wendt zich tot de blinde fysiotherapeute Alina Gregoriev. Sinds zij ‘De Ogenverzamelaar’ ontmaskerde, geldt ze als medium. Alina stemt erin toe te helpen maar belandt daardoor in een maalstroom van waanzin en geweld. Zal zij de politie ook nu kunnen helpen en informatie kunnen verstrekken over Sukers volgende ‘patiënt’?  …

Na het lezen van de synopsis, twijfelde ik of dit verhaal wel iets voor mij zou zijn. Welke meisje leest er nu graag over verkrachtingen? Maar omdat ik over was van ‘De Ogenverzamelaar‘ en hoopte dat deze novel mij op dezelfde manier zou verrassen, besloot ik het er toch op te wagen. En ik kan alleen maar zeggen: Sebatistaan Fitzek’s nieuwste novel Wijd Open is ( terug ) een waar meesterwerk!

Met zijn kenmerkende stijl gaat hij verder waar De Ogenverzamelaar eindigt en trakteert ons tegelijkertijd op een nieuwe psychopathische moordenaar. Vanaf de eerste pagina’s wordt je in het verhaal gezogen en is er geen ontsnapping meer mogelijk. Fitzek weet als geen ander de spanning op te bouwen en gunt de hoofdpersonages geen seconde rust. De reeds getormenteerde Alexander Zorbach moet terug een aantal zware beproevingen doorstaan en ook Alina raakt verstrik in het web van de seriemoordenaar.

Persoonlijk vond ik De Ogenverzamelaar een tikkeltje spannender en meeslepender, maar dat neemt niet weg dat ik Wijd Open ook in een ruk heb uitgelezen. Ik ben heel blij dat er niet in detail wordt verteld over de verkrachtingen en dat het meer draait om wat er zich daarna afspeelt. Want een van de ‘patiënten‘ heeft nog geen zelfmoord gepleegd en via haar hopen ze Suker te kunnen vangen.

Na het lezen van Wijd Open was ik volledig in extase omdat er in het voorwoord vermeld wordt, dat dit slechts het tweede boek is van een serie. Fitzek heeft echter zelf nog geen idee hoeveel romans deze in totaal zal bevatten, dus I cross my fingers en hoop op een aanzienlijk aantal. Hoewel ik mij moeilijk kan voorstellen, wat hij Zorbach nog meer kan aandoen voordat deze volledig doordraait.

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties