The Silver Bough

0

Gelegen aan de kust van Schotland ligt Appleton, een charismatische stad met een rijke folklore, dat ooit beroemd was om zijn appels en waar geluk een manier van leven leek te zijn. Tot vijftig jaar geleden, wanneer de verkozen Appel Queen Phemie vluchtte naar Amerika en daarmee dit geluk verstoorde.

Vandaag de dag droomt de lokale bevolking nog steeds van de glorie dagen van weleer en hopen ze op een aanwakkering van oude gebruiken, zoals de jaarlijkse kroning van de Apple Queen. Het geluk lijkt aan hun kant te staat wanneer Nell Westray, een Amerikaanse weduwe, erin slaag om de lokale (magische) appel te kweken.

Ashley Kaldis, de kleindochter van Phemie, reist naar Appleton om haar roots te leren kennen en trekt in bij een nicht van haar vader. Zij en Nell zijn niet de enige Amerikanen die vallen voor de charme van het Schotse stadje. Enkele maanden voordat Ashley belandde in deze stad, trok Kathleen Mullaroy in, in het bijhuis van de bibliotheek nadat ze verliefd werd op het imposante gebouw en de kans kreeg om hoofdbibliothecaris te worden.

Het leven van deze drie vrouwen verandert na de komst van een exotische vreemdeling, Ronan Walt, die kort na Ashley arriveert. Wanneer een landverschuiving de enige uitweg vernietigt, zijn de bewoners van het eiland op zichzelf aangewezen en beginnen er langzaamaan mysterieuze dingen te gebeuren: Het eiland wordt volledig omringt door een mist die steeds iets dichter lijkt te komen, legendarische wezen blijken echt te bestaan, Kathleen ontdekt een geheime kamer in de bibliotheek, en een plaatselijke hulpchef-kok komt bijna om het leven door een zeemeermin. Ronan lijkt de enige te zijn die weet wat er aan de hand is en in zijn poging om de stad te redden misleid hij Ashely en Nell, om één van hun te kunnen gebruiken.

The Silver Bough is een fantasy verhaal met een romantische toets. Het hele verhaal is doordrenkt met mysterie maar pas over de helft komen de oorspronkelijke bewoners van het stadje in beeld en komen we de oorsprong van het (schier-)eiland te weten. Lisa Tuttle did it again en het resultaat is een betoverende roman waarin eeuwenoude mythes samenkomen met hedendaagse raadsels.

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties