The girl with glass feet

0

The Girl with Glass Feet, geschreven door de Britse schrijver Ali Shaw is een fantasy-verhaal dat ons meevoert naar Sint Hauda’s Land. Een eiland dat bestaat uit moerasland, eenzame kusten en een bos met betoverende wezens. En tegelijkertijd de plaats waar Ida MacLaird langzaam aan verandert in glas.

De schuchtere Midas Crook is een amateur fotograaf die woont op een van de eilanden van Sint Hauda’s Land. Hij is sociaal onhandig en verbergt zich het liefst achter zijn camera. Hij weet dan ook niet hoe hij moet reageren als hij op een dag, wanneer hij het licht achtervolgt om de perfecte foto te maken, kennis maakt met Ida MacLaird, een meisje die niet afkomstig is van de eilanden en al heel wat van de wereld heeft afgereisd.

De reden waarom ze terugkeerde naar Sint Hauda’s Land is Henry Fuwa. Een soort van nutty professor die ze tijdens haar vorige verblijf leerde kennen en die haar, in een onbewaakt moment, vertelde over de lichamen van glas die hij vond  in het moerasland. Ze hoopt dat hij haar kan helpen, want Ida ondergaat dezelfde metamorfose.

Dit is gewoon een zalige roman om te lezen. Alle personages an sich zijn een beetje vreemd en excentriek wat zorgt voor een intrigerend effect. Je wil niet enkel weten of Ida kan geholpen worden maar je wil ook de andere personages beter leren kennen. Shaws weet hun karakters en emoties subtiel en met groot inzicht te beschrijven. Ook de fases die Ida’s veranderende lichaam ondergaat zijn heel gedetailleerd waardoor je perfect de overgang van huid naar doorzichtig glas kan visualiseren.

Het enigste wat ik wat miste was meer achtergrondinformatie over de bizarre wezens waarmee Ida en Midas in aanraking komen. Zo loopt er bevoorbeeld op Sint Hauda’s Land een wezen rond en alles wat hij aankijkt verandert in wit. Het wezen zelf is ook wit, behalve het puntje op zijn hoofd waar hij zichzelf niet kan zien. Ik vind het jammer dat het beperkt is gebleven bij een korte vermelding en confrontatie en er niet meer werd over uitgewijd.

The Girl with Glass Feet sluit af met een voor mij perfect einde passend bij dit magische verhaal dat draait rond lot, de confrontatie aangaan met je angsten en berusting.

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties