The Dark Tower : The drawing of the Three

1

Vorige week begonnen we, samen met Roland, aan zijn zoektocht naar de Donkere Toren. In dit vervolg op “De Scherpschutter” ( The Gunslinger ) lijkt Roland voor het eerst, in vele eenzame jaren, gezelschap te krijgen tijdens zijn queeste. Maar is dit een zegen of een vloek? Want Roland zou alles en iedereen opofferen om zijn vervloekte Toren te bereiken.

In de tweede roman van de Donker Toren-saga “Het Teken van drie” ( The Drawing of the Three ), vinden we Roland terug op een strand waar hij wordt aangevallen door vreemde wezens. Tijdens zijn strijd raakt hij gewond en deze onbehandelde verwondingen raken al snel besmet. Toch trekt Roland verder over het strand waar hij, volgens eerdere voorspellingen, drie deuren ontdekt.

Deze deuren vormen een opening naar New York City, telkens in een andere periode in de tijd. Elke deur staat voor een metgezel die Roland moet overbrengen naar zijn eigen waar en wanneer. Mensen  die elk worstelen met hun eigen problemen. Echter onthult de laatste deur iets anders dan een nieuw gezelschap en door Rolands acties ontstaat er een soort van paradox in zijn eigen hoofd.

Roland helpt zijn twee metgezellen, Eddie en Susannah, hun problemen te overwinnen en begint hun op te leiden tot ware Scherpschutters. Samen vormen zij een bondgenootschap ( ka-tet, een groep samengebracht door het lot ) die de zoektocht naar de Donkere Toren verder zet.

De mythe van De Donkere Toren begint echt in dit boek, waar toeval en noodlot een grote rol spelen. De problemen en karakters van de nieuwe personages zorgen voor de nodige spanning en intrige. De emotievolle Eddie staat in schil contract met de eerder emotieloze Roland.

Dit boek toont aan hoe Stephen King moeiteloos weet over te schakelen tussen de verschillende genres en maakt plaats voor romantiek in deze troosteloze wereld. En zo gaan we verder naar het 3e deel, maar zoals gewoonlijk: meer daarover later!

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties

Deze reeks was door mijn gigantische lijst te lezen boeken (en voornamelijk ook A Song of Ice and Fire) op de achtergrond geraakt. Door jouw enthousiasme heb ik mij vandaag terug op The Dark Tower (deel 5) gesmeten.

Blijven gaan! Ze worden er alleen maar beter op.