The Dark Tower

0

Eindelijk is het zover! We zijn toegekomen aan het laatste deel van de verslavende Donkere Toren serie van Stephen King. Weet Roland, de laatste der Scherpschutters, de Toren te bereiken? En kan hij de laatste obstakels overwinnen om hem te betreden?

Na de verschillende avonturen die het opgesplitste ka-tet beleefd in New York en Main zoeken we mee naar een doorgang die hun terug kan brengen naar de mysterieuze wereld van Roland. Wanneer ze deze vinden en hun ka-tet terug wordt verenigd, zetten ze hun queeste naar de Donkere Toren verder. Onwetend dat ze hierbij worden achtervolgd door een vreemd spinachtig wezen dat een diepe woede voelt voor Roland.

Tijdens deze queeste stuiten ze op Devartoi, een soort mini gevangenis in Donderslag, waar alle gevangen beschikken over telepathische vermogens. Deze gevangen worden gedwongen om hun gave te gebruiken om de stralen, die de Donkere Toren rechthouden, te breken. De Scherpschutters besluiten om deze mensen te bevrijden en tegelijk de stralen te redden maar het gevecht met de bewakers brengt tragische gevolgen mee voor hun ka-tet.

Wanneer ze na dit gevecht verder trekken valt Roland’s ka-tet nog meer uit elkaar, wanneer het tot een confrontatie komt met hun spinachtige achtervolger. Het lijkt wel of het ongeluk hun blijft achtervolgen wanneer de overgebleven leden daarna terecht komen in het enige huis op Tower Road. Een huis dat word bewoond door een onbekend wezen, genaamd Dandelo, dat bijna een eind maakt aan hun queeste. Gelukkig hebben ze tijdig zijn truckjes door en weten zich uit zijn greep te bevrijden.

Roland moet nu, zonder zijn vertrouwde metgezellen, verder om zijn uiteindelijk doel  te bereiken. De enige hulp die hij nog kan verwachten is van Patrick (Ref. Insomnia), een jonge man die ze hebben bevrijdt uit de klauwen van Dandelo. Met zijn hulp slaagt Roland er in om de Toren te bereiken en, onder het roepen van de namen van zijn dierbaren en gevallen kameraden, te betreden. Tree per tree dringt hij verder door in het voorwerp van zijn obsessie …

Na zoveel maanden te hebben geleefd met Roland en zijn ka-tet bleef ik met een leeg gevoel achter na het lezen van de laatste zin van deze serie. Voor mij mocht dit verhaal nog veel langer door gaan en ik was dan ook super enthousiast toe ik vernam dat hij nog een bijkomend verhaal heeft geschreven genaamd De wind door het sleutelgat ( The wind through the keyhole ).

Het leuke aan de boeken van King zijn de kleine verwijzingen tussen zijn verschillende verhalen en ik word helemaal euforisch als ik een van deze verwijzingen ontdek. Een aantal van deze links, tussen de Donkere Toren en ander verhalen, heb ik vermeld in mijn posts maar er zijn er nog veel meer. De ene nog explicieter en duidelijker dan de andere maar deze laat ik jullie liever zelf ontdekken.

 

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties