The Dark Tower : The Waste Lands

0

The story continues. Na kennis te hebben gemaakt met de metgezellen van Roland, volgen we dit gezelschap verder in de zoektocht naar de donkere toren. Deze tocht zit  vol gevaar en tegenstand, en welke invloed heeft de quote “De wereld is verdergegaan” op de mensen die leven in die wereld?

Deze novel begint een paar weken na het einde van het vorige boek “Het teken van drie”. Roland, Susannah en Eddie komen  in de bossen waar de training verder gezet wordt en ze gedwongen worden om hun vergaarde kennis reeds in praktijk te brengen.

In het bos ontdekken ze een van de toegangspoorten en zijn bewaker. Aan deze toegangspoort begint één van de zes mystieke stralen die de wereld, met zijn verschillende universum, bij elkaar houden. Op het punt waar deze stralen elkaar raken staat de Donkere Toren.

Roland en zijn metgezellen volgen de straal naar Midden-Wereld en gedurende deze tocht verteld Roland zijn ka-tet over de paradox dat zijn geest in twee verdeelt. En volgt er een riskante onderneming om Roland zijn geestelijk lijden te beëindigen, wat zware gevolgen zal hebben voor Susannah in de loop van het verhaal en waardoor hun genootschap wordt uitgebreid met Jack en Oy. Tijdens de verderzetting van hun reis komen ze terecht in het stadje Lud, dat zich bevind aan de rand van het verloren rijk. De doortocht door deze stad blijkt niet zonder gevaar te zijn.

Ik wil nog niet te veel loslaten van het verhaal maar ik kan je verzekeren dat het breathtaking is. In “The waste lands” komen de losse eindjes uit de vorige boeken samen. Het verhaal gaat in een veel sneller tempo en doordat het niet echt eindigt, voel je de drang om te starten met het vierde boek van deze cyclus: “Tovenaarsglas” ( Wizard and Glass ).

En voor de fans van dit verhaal, vergeet niet: alles dient de straal!

 

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties