The Dark Tower : Song of Susannah

0

In het zesde en voorlaatste deel van deze serie Het lied van Susannah worden de scherpschutters geconfronteerd met haar verdwijning. Is ze ontvoerd of gevlucht? Het enigste vaststaand feit is dat ze in groot gevaar verkeerd. Het ka-tet  moet een doorslaggevende keuze maken wat nu belangrijker is: Susannah of het bereiken van de Toren?

Zoals gewoonlijk pikt deze roman in waar de vorige eindigde. In dit deel van de saga staat het personage Susannah centraal. We volgen haar na haar verdwijning door de magische deur. Door deze deur te gebruiken is ze terecht gekomen in het New York van 1999 waar haar een bijzonder moeilijke opdracht staat te wachten die veel van haar vergt. Ze komt terecht bij wezens die zichzelf can-toi noemen en die verantwoordelijk zijn voor de ontvoering van de kinderen uit de Calla’s.

Na de verdwijning van Susannah moeten de andere leden van het ka-tet een andere manier zien te vinden om de magische deur te openen zonder hierbij gebruik te maken van Zwarte Dertien. De manier die ze vinden blijkt echter niet volledig waterdicht te zijn. Want, door een beslissing van het lot of door de keuze van de deur zelf, wordt het ka-tet opgesplitst en naar verschillende Wheres en Whens gestuurd. Jack, Oy en Callahan komen terecht in het New York van 1999 waar ze Susannah moeten zien terug te vinden, terwijl Roland en Eddie terecht komen in het Maine van 1977 met als doel, het beschermen van een persoon en een voorwerp die in een rechtstreekse verbinding staan met de Donkere Toren. Of je zou zelf kunnen zeggen dat deze persoon en dit voorwerp de belichaming is van de Donkere Toren in een andere dimensie / wereld.

Dit verhaal speelt zich voornamelijk af in onze wereld, wat ik jammer vind omdat de wereld van Roland zoveel boeiender is. Toch is het een meeslepend verhaal en zit het vol met spanning want voor de eerste keer worden de scherpschutters van elkaar gescheiden en dit roept toch een aantal vragen op: Kunnen ze hun doelen behalen nu hun ka-tet verbroken is? Vinden ze elkaar nog terug in een universum die uit zoveel verschillende dimensies en werelden bestaat? En wie van hun zal de Donkere Toren kunnen bereiken?

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties