Plaats enkele kleurrijke en labiele figuren samen in een gesloten ruimte en je weet dat je spektakel mag verwachten. En dat is precies waar In De Val sterk in is. Het botst vaak tussen de verschillende karakters en hun meningen kunnen niet verder uit elkaar liggen.

Synopsis
In De Val

Ze dachten dat ze veilig waren …

Het sanctum is een zelfvoorzienend appartementencomplex dat diep onder de grond is gebouwd op het platteland van Maine. Een luxevesting voor de rijken en paranoïden, waar ze de apocalyps in stijl kunnen uitzitten.

Als een allesvernietigend virus Amerika bereikt, vlucht een aantal families ernaartoe. Iedereen heeft zijn eigen redenen om zich te verschuilen. En iedereen draagt geheimen met zich mee.

Maar zodra de deuren dicht zijn en er iemand overlijdt, realiseren ze zich dat de grootste bedreiging misschien wel samen met hun onder de grond zit opgesloten…

Oorspronkelijke titel: Under ground
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff Bv

De meest gehate personages zijn de familie Guthrie. Met hun racistische opmerkingen, overdreven geloofsovertuigingen en ongezonde wapenobsessie raken ze met iedereen in de clinch. Voornamelijk met Will Boucher, de klusjesman van dienst, die daar niet hoorde te zijn en zich constant zorgen maakt om zijn zieke vrouw.

Daarnaast is er overduidelijk spanning tussen de Maddox’s, een rijk koppel die tegen beter weten in hun verwende schoothond meenemen, en Tyson Sanford, een afstandelijke vader in het gezelschap van zijn dochter en mooie nanny. Maar ook de twee overige gezinnen Dannhauser en Park houden de lippen op elkaar over de geheimen van hun eigen gezin.

In De Val

Het schrijverskoppel Sarah Lotz en Louis Greenberg slagen er wonderwel in om de duistere kantjes van de personages naar boven te laten komen. Kliekjes worden gevormd en loyaliteit is even vergankelijk als hun schaarse watervoorraad. Dankzij de vlotte schrijfwijze verslind je pagina na pagina en doordat de hoofdstukken steeds geschreven zijn uit het standpunt van een bepaald personage, kan je moeiteloos hun gedachten en redeneringen volgen. In De Val bevat een goed tempo en er worden tal van cliffhangers gecreëerd.

Wanneer we, via dagboekfragmenten, te weten komen wie verantwoordelijk is voor de verschillende doden, komt dit geheel onverwacht. Het personage maakt ons deelgenoot van zijn redenen en wijzen op zo’n een koude en rustige manier, dat je nooit voor mogelijk hield dat dit dezelfde persoon uit het Sanctum is. Maar ergens begrijp je zijn beweegredenen en logica volledig.

Het enige negatieve puntje die ik kan bedenken is de afwezigheid van een claustrofobisch gevoel. Mocht ik ooit opgesloten raken in een bunker onder de grond zonder wifi, met een beperkte hoeveelheid aan eten en drinken en een moordenaar onder mijn medebewoners, zou ik geweldig panikeren in tegenstelling tot de bewoners die betrekkelijke rustig blijven en meer bezig zijn met elkaar terwijl ze hopen op redding.

70% Pageturner

In De Val bevat alle elementen van een klassiek horrorverhaal: een afgezonderde omgeving, een beginnende romance en onder de personages bevindt zich een moordenaar. Het is een ideaal boek voor fans van dystopische thrillers. Een echte pageturner!

  • Verhaal 70 %
  • Taal 70 %
  • Personages 70 %
Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties