Joe Hill in the spotlight

0

Dat de appel soms niet ver van de boom valt, wordt bewezen door Joe Hill (voluit Jospeh Hillstrom King). Na zijn korte filmcarrière in Creepshow’s Voodoo Doll als negenjarig manneke treedt hij in de voetsporen van zijn vader Stephen King, the king of horror, en heeft al een aantal knallers van romans en kortverhalen geschreven, en zelfs een comic book serie uitgebracht onder de naam Locke & Key.

Op aanraden van mijn vriend las ik Heart-Shaped Box van Joe Hill. Deze novel gaat over een hardrock ster, Jude Coyne, die een wel heel bijzondere aankoop doet. Als verzamelaar van occulte zaken twijfelt hij geen moment wanneer hij de kans krijgt om een echte geest te kopen. Hij krijgt al snel spijt van deze aankoop wanneer duidelijk wordt dat deze geest niet zo’n goede intenties heeft. Later kom je in het verhaal te weten dat deze geest de stiefvader is van een groupie die zelfmoord pleegde, nadat ze een tijdje bij Jude heeft ingewoond. Maar heeft ze echt zelfmoord gepleegd of is er meer aan de hand? Jude moet de waarheid zien te achterhalen om verlost te raken van deze kwelgeest.

 

Zelfs als je geen lezer bent kan je genieten van Joe’s werk, want zijn roman Horns wordt op dit moment verfilmd met Daniel Radcliffe in de hoofdrol. Horns gaat over een jongen, Ig Perrish, die na een wilde nacht wakker wordt met een kater en hoorns op zijn hoofd. Plots vertelt iedereen de waarheid en hun diepste geheimen aan hem. Kan hij via deze ‘gave’ te weten komen wie zijn jeugdliefde Merring vermoord heeft?

Er is nog meer goed nieuws want in juni 2013 komt zijn nieuwe roman NOS4A2  (uitgesproken als Nosferatu) uit. Zijn nieuwste roman gaat over een man die kinderen ontvoert naar ‘Kerstland’, een pretpark waar je niet makkelijk levend uit komt. I can hardly wait!

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties