Dr. Sleep – Stephen King

1

Herinnert iedereen zich nog Danny Torrance? Het kleine jongentje dat bijna werd gedood door zijn alcohol verslaafde vader in het Overlook hotel?  Welke gevolgen dit heeft voor hem, en of hij dezelfde fouten maakt als zijn vader en in de klauwen van de alcohol komt, kom je te weten in Dr. Sleep. Want voor dit verhaal keerde King terug naar één van zijn klassiekers : The Shining.

Hoewel het een vervolg is, en het hotel, samen met enkel bewoners, nog een actieve rol spelen in Danny’s leven, ligt de nadruk meer op het begrip ‘the shining’ ( het licht ) dan op het verhaal zelf. Er is namelijk een groep die zichzelf de Ware Knoop noemt en die zich voedt met dit licht. Ze hebben het vooral op kinderen voorzien, omdat hun licht sterker is. Wanneer ze de jonge Abra op het spoor komen, hebben ze echter geen idee wat de gevolgen hiervan zijn voor hun groep. Abra beschikt over het grootste licht van allemaal, veel groter en sterker dan de leidster van de Ware Knoop. Met de hulp van Danny gaat ze de strijd aan tegen deze onsterfelijke wezens.

Dr. Sleep is een spannend verhaal dat je terug meeneemt naar de plaats waar het Overlook Hotel gevestigd was. En waarin de plaats nog altijd over dezelfde slechte vibe beschikt. ( Maar deze keer weet Danny er gebruik van te maken i.p.v. dat hij ervan wegloopt. ) Waarin je een afgunst krijgt voor Rose met de hoed en haar soortgenoten. Waarin je diepe medelijden voelt voor de honkbaljongen. ( Maar een tijdje later denkt: Goe gedaan honkbaljongen! ). En sympathie voelt voor Abra, die best wel stoer is voor een kleine meid.

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties