De Ogenverzamelaar

1

“Hij speelt het oudste kinderspel ter wereld: verstoppertje. En hij speelt het tot de hele familie eraan te gronden is gegaan. Hij speelt het tot de dood.” Als deze voorgaande zinnen je aandacht hebben getrokken en je erdoor geïntrigeerd bent geraakt, neem dan zeker het boek De ogenverzamelaar ten hande.

In De ogenverzamelaar  van Sebastian Fitzek is een psychopathische moordenaar aan het werk. Hij vermoordt de moeder, vervolgens ontvoerd hij de kinderen en heeft de vader exact 45u en 7min de tijd om zijn kinderen terug te vinden. Wanneer  hij daar niet in slaagt en men de vermiste kindjes terugvindt, ontbreekt telkens het linkeroog van het slachtoffer waardoor de media hem de passende naam ‘ogenverzamelaar’ heeft toegekend.

Alexander Zorbach is een journalist die gespecialiseerd is in artikelen over deze moordenaar. Door een aantal onverklaarbare zaken en toevalligheden wordt hij echter als hoofdverdachte aanzien in deze zaak. Hij slaat op de vlucht en in zijn geheim toevluchtsoord wacht hem een bijzondere verrassing. Hij word opgewacht door Alina, een blinde fysiotherapeute, die denkt dat ze heeft kennis gemaakt met de ogenverzamelaar. Zij beschikt namelijk over een bijzondere  gave: wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze beelden uit hen verleden. Bijgestaan door Frank, de stagiair van Alexander, beginnen ze samen aan de spannende zoektocht om de laatste slachtoffertjes op tijd terug te vinden.

Vanaf de eerste pagina was ik verknocht aan deze roman. Het is een wedloop tegen de tijd die je voortdurend in de ban houdt. Een leuk detail is dat de hoofdstukken en paginanummers aflopen i.p.v. oplopen, waardoor je als lezer de tijd letterlijk voelt wegtikken en naarmate de pagina’s minderen begin je zelfs sneller te lezen, alsof je hierdoor het tijdsverloop kan uitrekken. De ontknoping was een complete verrassing en liet me achter met een sterk Saw-gevoel. Een beter eerste kennismaking met Fitzek kon ik niet wensen en laat me verlangen naar meer.

 

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties