‘Cloud Atlas’-schrijver David Mitchell komt naar Amsterdam

0

Herfst 2013, Parijs. We staan in een bijtende koude aan te schuiven voor een signeersessie van Stephen King. Mijn vriendin is al van kinds af aan fan en plichtbewust hou ik haar gezelschap. De rij voor ons lijkt oneindig maar we houden de moed er in. Toen we aan een medewerker vroegen hoe groot de kans is dat we met een krabbel naar huis gingen, knikte die enthousiast.

Uiteindelijk hebben we hem op een haar na gemist. Net als het onze beurt ging zijn, gaf Mr. King er de brui aan. Toen heb ik met gebalde bevroren vuisten gezworen nooit meer in rij te staan wachten voor signeersessie. Maar voor David Mitchell, schrijver van Cloud Atlas en Tijdmeters, maak ik o zo graag een uitzondering!

Mitchell zal namelijk op 17 januari 2015 zijn nieuwste boek Tijdmeters voorstellen in De Nieuwe Liefde, Amsterdam. Een lezersavond met op het programma: een interview, meet & greet, quiz en een masterclass David Mitchell-lezen.

Tijdmeters draait rond het personage Holly Sykes en we volgen haar doorheen verschillende periodes in haar leven aan de hand van mensen die haar pad kruisen. Waar Cloud Atlas een mozaïek vormde rond de mensheid, zoomt Mitchell’s nieuwste in op de wereld rond één personage en het voelt daardoor veel persoonlijker aan. We ontmoeten heel wat bekende gezichten uit zijn vorige werken en ontdekken daardoor ook dat we doorheen diens verschillende boeken telkens een blik wierpen op een heus fictief universum.

Tickets kosten 25 euro en kan je via Ticketkantoor bestellen.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties