Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
Draak en gif 1: Greyson, Névo en Natch review - Geekster

Draak en gif 1: Greyson, Névo en Natch review

[columns][column size=”2/4″]Draak en Gif is het verhaal van de vrienden Greyson, Nevo en Natch. Zij wonen in de stad Paander. Het is een plek waar bijna alles giftig is. De grond, flora en fauna is slecht voor je gezondheid. Zelfs de economie draait om toxische stoffen.
[/column][column size=”2/4″] Schrijver: Isabelle Bauthian
Tekenaar: Rebecca Morse
Uitgever: Arboris
Aantal pagina’s: 46
Prijs: € 19.95(hc)/9.95 (SC)
Verschijningsdatum: 16 juni 2021[/column][/columns]

In de buurt van de stad ligt ook een immense wensput. Op deze plek werpen de inwoners van Paander een goudstuk naarbeneden. Op de bodem van deze put zou volgens de legende een draak wonen die de wensen vervult van de dappere held of heldin die zich aan de gevaarlijke afdaling waagt en heelhuids op de bodem aankomt. Greyson en Nevo wagen het erop. Helaas verloopt de tocht anders dan gehoopt. Negentien jaar later keren ze terug om de fout van toen terug te draaien.

Draak en Gif is een fantasy verhaal uit de Franse school. Het ademt de sfeer van de titels van scenarist Christophe Arleston die dit genre in de voorbije 25 jaar naar zich toe heeft getrokken. Het verhaal van Isabelle Bauthian zit er goed in elkaar.

©Arboris

Het valt niet alleen op aan de zorgvuldigheid waarmee de wereld, samen met tekenares Rebecca Morse, is opgebouwd. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben ieder een duidelijk herkenbaar karakter. En dan de orgies waarbij er ook man-man ‘seks’ plaatsvindt. Dat is wel wat ongemakkelijk, maar in een wereld waarin het gemakkelijker is om een blote tet te zien, is het wel een welkome afwisseling.

Het werk van Rebecca Morse doet bij vlagen denken aan de lijnen van Paul Salomone, bekend van De Engelsman die niet van vuurwapens houdt. Het is hetzelfde lichte lijntje dat de nadrukt legt op de overdrijving. Al werkt Morse wel wat ruwer op sommige punten.

Dit album is simpelweg erg tof leesvoer en het eerste deel van een tweeluik. Hopelijk groeit er nog meer voort uit dit concept. De dames achter deze titel leveren echt puik werk af waar best wat meer van mag komen.

Dennis

Recent Posts

Jerom volume 1 review: oude favoriet herdrukt

Jerom heeft dan eindelijk zijn eerste integrale te pakken. Het heeft Standaard Uitgeverij behaagd om…

3 dagen ago

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

6 dagen ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

7 dagen ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

1 week ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

1 week ago

Final Fantasy XVI – The Rising Tide DLC review: natte droom

Square Enix beloofde op de Game Awards 2023 niet één maar twee DLC's voor Final…

1 week ago