Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
Blue Lagoon review: ter land, ter zee maar gewoon niet in de lucht! - Geekster

Blue Lagoon review: ter land, ter zee maar gewoon niet in de lucht!

Het zijn gure dagen. Wind, regen en koude houden ons allemaal binnen zoveel we kunnen. Dus toen ik de kans kreeg om op de warme paradijseilanden van Blue Lagoon op verkenning te gaan, twijfelde ik geen moment.

Spelontwerp: Reiner Knizia
Uitgever: Blue Orange
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 8+
Speelduur: 30-45 min.

Zon, zee en warme stranden

De warme tekening van de doos nodigt onmiddellijk uit tot een zalig verhittend gevoel. Warme stranden, blauwe zee en een eiland dat alleen maar uitnodigend overkomt.

In Blue Lagoon zijn wij allemaal een stam van Polynesische ontdekkingsreizigers die voor het eerst aankomen op onverkende eilanden.

In Blue Lagoon zijn wij allemaal een stam van Polynesische ontdekkingsreizigers die voor het eerst aankomen op onverkende eilanden. Beurt na beurt gaan we verder en dieper tot we ons daar wel thuis voelen om onze eerste dorpen te bouwen. Onze kinderen gaan daarna verder de eilanden in om nog meer te ontdekken.

Hoe leggen we dat nu speltechnisch aan boord? Wel, in Blue Lagoon krijgt iedere speler een aantal pionnen die hun stamleden voorstellen. Deze hebben aan elke kant een leuke tekening waarop ze ofwel op een kano zitten of bezig zijn met activiteiten op het land. Iedere speler moet een dorpeling met zijn kano op het uiterste eind van de kaart leggen.

Dit is onze aankomst. Vervolgens legt iedereen om de beurt een dorpeling op een aansluitend vak van zijn dorpelingen die al op het bord liggen. Een vak met land krijgt een dorpeling op land en een zeevak krijgt er eentje met een kano. Vrij simpel en hiermee ken je al 80% van de spelregels.

Iedere speler heeft ook een aantal dorpen ter zijn beschikking. Deze mogen alleen op een eiland zelf geplaatst worden volgens de dezelfde regels van een dorpeling te plaatsen.

Iedere speler heeft ook een aantal dorpen ter zijn beschikking. Deze mogen alleen op een eiland zelf geplaatst worden volgens de dezelfde regels van een dorpeling te plaatsen. De dorpen zijn belangerijk voor de 2e ronde van het spel want we gaan in Blue Lagoon vanuit deze dorpen ons terug op het veld gaan begeven. De plaatsing van deze dorpen beinvloedt  je verdere plannen.

Ontdekken is plezant en leerrijk

Als de eerste ronde is afgelopen, wordt er gescoord en worden alle ontdekkingsreizigers van het veld gehaald. Daarom is de juiste keuze bij de plaatsing van dorpen superbelangrijk in Blue Lagoon.

Hoe verzamelen we nu punten? Tijdens onze reis gaan we heilige cirkels tegenkomen waar we oude beelden en andere grondstoffen verzamelen.

Hoe verzamelen we nu punten?  Tijdens onze reis zullen we heilige cirkels tegenkomen waar we oude beelden en andere grondstoffen verzamelen. Deze zullen ons allerlei punten opleveren. We kijken ook hoe overheersend we zijn met onze stam op een eiland. Diegene met de meeste dorpelingen zal daar extra punten krijgen. Ook diegene die alle eilanden bezoekt en het verste reist, zal zich verrijken in ervaring met als gevolg meer punten!

Hier komen de dus tot een conclusie. We zullen keuzes moeten maken van wat we juist willen doen op deze eilanden.

Hier komen de dus tot een conclusie. We gaan keuzes moeten maken van wat we juist willen doen op deze eilanden. Je hebt immers in Blue Lagoon maar een beperkt aantal pionnen, dus alle eilanden overheersen en het verste reizen zal niet lukken. Wil je de anderen te snel af zijn met alle grondstoffen te verzamelen, dan zal je dit strategisch moeten aanpakken want andere spelers gaan dit niet zomaar toelaten.

Simpel maar met diepgang

Blue Lagoon geeft de spelers dus een vrij simpel concept met een goede portie diepgang. Je plaatst 1 pion maar deze moet altijd verbonden zijn met een vorige. Door slim te plaatsen kan je andere spelers afsnijden van een deel van de kaart. Dit wil zeggen dat je daar even met rust gelaten wordt en je je kan concentreren op andere delen van de eilanden. Het spel is zeer toegankelijk wat het een mooi eindejaarsgeschenk maakt om te spelen met de familie.

Vormgeving

De componenten van Blue Lagoon zijn simpel, kleurrijk en stevig. Als je er een beetje zorg voor draagt, zal dit spel regelmatig op tafel kunnen komen. Het spel oogt mooi op tafel. Wat alleen jammer is, is dat er maar 1 kaart is, dus na meerdere malen te spelen zal je vlug weten wat je moet doen.

serge

Recent Posts

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

9 uren ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

1 dag ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

4 dagen ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

4 dagen ago

Final Fantasy XVI – The Rising Tide DLC review: natte droom

Square Enix beloofde op de Game Awards 2023 niet één maar twee DLC's voor Final…

5 dagen ago

Abigail review: dansend kat- en muisspel

Opgepast, M3GAN. Na een dansende robot brengt horrorprent Abigail ons een nieuw dansend monster, nu…

6 dagen ago